Αντιμετωπίζοντας τις Δυσκολίες της Πανδημίας. Ολοήμερο Retreat με τον Saki Santorelli.

Current Status
Not Enrolled
Price
60

Online mindfulness retreat με τον Saki Santorelli, δάσκαλο διαλογισμού, συνεργάτη του Jon Kabat-Zinn και συνιδρυτή του προγράμματος Μείωσης Άγχους μέσω Mindfulness του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, για την ελληνική κοινότητα mindfulness.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όλα τα πιστοποιημένα κέντρα Mindfulness, οργανώνουν και προσφέρουν μια σπάνια ευκαιρία να εμβαθύνουμε στην πρακτική μας με την καθοδήγηση ενός σπουδαίου δασκάλου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Σούφι δάσκαλος και ποιητής Ρούμι μας λέει πως “το να είσαι άνθρωπος είναι σαν ένας ξενώνας. Ό,τι μπαίνει μέσα στην καρδιά μας είναι ένας επισκέπτης.” Μας γνέφει να “διασκεδάσουμε τον επισκέπτη”, υπενθυμίζοντάς μας ότι μερικές φορές οι επισκέπτες “σκορπίζουν τα μαραμένα φύλλα από τα κλαδιά της καρδιάς, ώστε να φυτρώσουν φρέσκα πράσινα φύλλα.”

Η ποίηση συναντά την πραγματικότητα. Ένας απροσδόκητος και απολύτως ανεπιθύμητος “επισκέπτης” έχει φτάσει στις πόρτες όλων μας με την μεταμφίεση του COVID 19. Και όμως… εν μέσω της πανδημίας που επηρεάζει τον καθένα μας κάθε μέρα, μπορούμε να κάνουμε μια δέσμευση να στραφούμε από την απομόνωση στη μοναχικότητα, από τη μοναξιά στη συντροφικότητα, από την διάσπαση στην αλληλεγγύη, από το σκοτάδι στη φωτεινότητα, από τον εγωισμό στην κοινή ανθρωπιά μας.

Αυτό το online mindfulness retreat, είναι μια πρόσκληση για να εισέλθουμε βαθύτερα στον ξενώνα της ζωής μας. Μαζί, θα μοιραστούμε στιγμές με διαλογισμό και πρακτικές επίγνωσης, ποίηση και ιστορίες, σιωπή και ακινησία, και θα ακούσουμε ο ένας τον άλλο σε αυθόρμητες στιγμές συζήτησης και διερεύνησης καθώς δενόμαστε μεταξύ μας, επιβεβαιώνοντας το φως και τη ζωή που είναι και η πραγματική φύση μας.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Saki F. Santorelli, EdD, MA

Ο Saki Santorelli είναι εκπαιδευτικός, δάσκαλος διαλογισμού, συγγραφέας και πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση του διαλογισμού και της ενσυνειδητότητας (mindfulness) στην ιατρική, τη δημόσια υγεία και την ευρύτερη κοινωνία.

Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Ενσυνειδητότητας στην Ιατρική, τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνία, Διευθυντής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κλινικής Μείωσης Άγχους και καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2017.

Ολόκληρη η σαραντάχρονη σταδιοδρομία του στην ιατρική και στον χώρο της υγείας ήταν προσανατολισμένη στην ενσωμάτωση της ενσυνειδητότητας στη δημόσια υγεία, τροφοδοτούμενη από μια αμετακίνητη εμπιστοσύνη στην έμφυτη ευφυΐα και ευγενή φύση του ανθρώπων. Έχει εντρυφήσει τη φύση της θεραπευτικής σχέσης δουλεύοντας με χιλιάδες ασθενείς, εκπαιδεύοντας και καθοδηγώντας γενιές φοιτητών ιατρικής, επαγγελματιών υγείας, εκπαιδευτών και ερευνητών της ενσυνειδητότητας και του προγράμματος Μείωσης Άγχους μέσω Mindfulness (MBSR). Μέσα από το όραμα και την ηγεσία του Saki, το Κέντρο Ενσυνειδητότητας μετέδωσε το ήθος, την πρακτική, την διδασκαλία και την επιστήμη του MBSR σε άτομα και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Saki είναι για πολλά χρόνια μαθητής Σουφισμού της γενεαλογίας Hazrat Inayat Khan. Μετά από πρόταση του Σούφι δασκάλου του, Pir Vilayat Inayat Khan, ο Saki έγινε επίσης μαθητής στην Βουδιστική παράδοση του insight meditation. Διδάσκει, γράφει και παρουσιάζει σεμινάρια διεθνώς. Το βιβλίο του Heal Thy Self: Lessons on Mindfulness in Medicine έχει μεταφραστεί σε δεκατέσσερεις γλώσσες.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Λόγω της εντατικής φύσης του, αυτό το retreat απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν κάποια εμπειρία στο διαλογισμό και συγκεκριμένα σε:

– Αποφοίτους των προγραμμάτων Mindfulness Based Stress Reduction MBSR ή MBCT από οποιοδήποτε κέντρο στον κόσμο, που επιθυμούν να επανασυνδεθούν με την πρακτική τους και να περάσουν μια ημέρα εντατικής εξάσκησης με την καθοδήγηση ενός σπουδαίου δασκάλου.

– Ασκούμενους που έχουν παρακολουθήσει άλλα silent retreats διαλογισμού στο παρελθόν (vipassana, silent mindfulness retreats, zazen κλπ).

– Όσους διατηρούν ήδη μια σταθερή ατομική πρακτική διαλογισμού mindfulness και επιθυμούν να εμβαθύνουν, έστω και αν δεν έχουν ακόμη παρακολουθήσει κάποιο silent retreat (κατόπιν επιβεβαίωσης).

Σημειώστε ότι το retreat δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες υγείας ή ψυχικής υγείας, αλλά σε ολόκληρη την ελληνική κοινότητα ασκούμενων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΗ

Ημερομηνία: Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Ώρες: 13:00-21:30 (6.5 ώρες συνολικά):

13:00 – 16:00 Πρακτική

16:00 – 17:00 Διάλειμμα

17:00 – 19:00 Πρακτική

19:00 – 20:00 Διάλειμμα

20:00 – 21:30 Πρακτική

Κόστος Συμμετοχής:

Μειωμένη τιμή (μέχρι 01/4): 60€ (συμπ. ΦΠΑ 24%)

Κανονική τιμή (μετά τις 02/4): 80€ (συμπ. ΦΠΑ 24%)

Προθεσμία εγγραφής: 8/4

Συνδιοργανωτές:

Athens Mindfulness Center

EATT – Μindful eating

Mindfulness Institute by Olga

Mindfulness 360 –

One Breath -Center For Mindfulness

Thessaloniki Mindfulness Centre

Ψυχή τε και σώματι: Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών

Σε περίπτωση ακύρωσης, δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων.

Το retreat θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη Δήλωση Συμμετοχής και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με λεπτομέρειες για την πληρωμή. To Zoom Link που θα χρειαστείτε για να συνδεθείτε στη συνάντηση θα σας αποσταλεί 24 ώρες πριν την έναρξη του retreat.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Για να συνδεθείτε χρειάζεται υπολογιστής (desktop ή laptop), καλή σύνδεση Internet, ηχεία ή ακουστικά , κάμερα και μικρόφωνο.

Δείτε εδώ τις τεχνικές προδιαγραφές από το Zoom και εδώ ένα ενημερωτικό video αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα Zoom.

Προτείνουμε οι κάμερες των συμμετεχόντων να διατηρούνται ανοιχτές κατά τη διάρκεια του retreat.