Όμορφο το καλοκαίρι, γεμάτο από φως και τη θερμότητα του ήλιου!
Οι ημέρες είναι μεγαλύτερες, πιο ζεστές και συνήθως είμαστε περισσότεροι ενεργητικοί και περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Όμως, η περίοδος των διακοπών σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της.

Οι επόμενοι μήνες που έρχονται θα είναι δύσκολοι με προκλήσεις σε πολλά επίπεδα. Οι νοητικές και ψυχικές αντοχές μας θα δοκιμαστούν.

Γιαυτό και είναι σημαντικό να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εκμεταλλευτούμε τις ημέρες που απομένουν, να γεμίσουμε μπαταρίες και δυνάμεις.

Παρακάτω μερικές ακόμα συμβουλές και πρακτικές για να το καταφέρουμε:

Συντονίζοντας το νου και το σώμα :

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορεί ο νους και το σώμα να συντονιστούν. Είναι η εποχή που μπορούμε να φύγουμε από τον αυτόματο πιλότο. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να στραφούμε μέσα μας.

Πώς να το κάνεις; Η άσκηση αυτή είναι εύκολη και γίνεται σε 4 βήματα.

– Μέσα στην ημέρα, τυχαίες στιγμές κάνε μια παύση.

– Δώσε προσοχή στο που βρίσκεται ο νου σου παρατηρώντας τις σκέψεις σου. Αναρωτήσου «Τι σκέφτομαι τώρα;»

– Παρατήρησε το συναίσθημά σου που προέρχεται από αυτές τις σκέψεις. Αναρωτήσου «τι νιώθω τώρα;»

– Παρατήρησε τις αισθήσεις στο σώμα που προέρχονται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα.. Αναρωτήσου «πώς νιώθει το σώμα μου τώρα;»

Αυτές οι ερωτήσεις όχι μόνον θα σε επαναφέρουν στην παρούσα στιγμή αλλά θα σε «ενημερώσουν» αν αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή είναι αυτό που πραγματικά θέλεις ή είναι κάτι δυσλειτουργικό. Αν δεν είναι κάτι χρήσιμο τότε μπορείς να επιλέξεις έναν άλλο δρόμο!

Eυχαριστίες :

Είναι ίσως η ιδανικότερη εποχή για να είμαστε ευγνώμονες. Έχουμε την ευκαιρία να φύγουμε για λίγο από το άγχος της καθημερινότητας και να απολαύσουμε οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας: τη θάλασσα, τη φύση, τους αγαπημένους μας.

Πώς να το κάνεις;

Κάθε βράδυ γράψε 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων μέσα στην ημέρα που πέρασε. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν μπορείς να γράψεις τα ίδια πράγματα κάθε ημέρα. Μέχρι το τέλος των διακοπών θα έχεις μαζέψει πολλούς θησαυρούς που μπορείς να ανατρέχεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και στις δύσκολες στιγμές. Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο.

Μια φορά την ημέρα πες σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή φίλο κάτι για το οποίο είσαι ευγνώμων που υπάρχει στη ζωή σου. Πες κάτι συγκεκριμένο μην πεις μόνο «ευχαριστώ».

Ζήσαμε δύσκολες στιγμές τους προηγούμενους μήνες. Δεν ξέρουμε τι θα ζήσουμε αύριο. Θυμήσου ότι κάθε στιγμή μετράει.

The body is very truthful. You know from your own life that your body rarely lies. Your mind can deceive you and put all kinds of barriers between you and your nature; but your body does not lie. Your body tells you, if you attend to it, how your life is and whether you are living from your soul or from the labyrinths of your negativity. The human body is the most complex, refined, and harmonious totality.

Το σώμα είναι πολύ αληθινό. Γνωρίζεις από τη ζωή σου ότι το σώμα σου σπάνια ψεύδεται. Το μυαλό σου μπορεί να σε εξαπατήσει και να θέσει κάθε είδους εμπόδια ανάμεσα σε εσένα και τη φύση σου. Αλλά το σώμα σου δεν λέει ψέματα. Το σώμα σου, σου λέει -εάν το ακούσεις- πώς είναι η ζωή σου και αν ζεις από την ψυχή σου ή από τους λαβύρινθους της αρνητικότητας σου.

Το ανθρώπινο σώμα είναι το πιο περίπλοκο, εκλεπτυσμένο και αρμονικό σύνολο.

John O’Donohue