Αγαπητοί φίλοι,

Kαθώς ένας ακόμη δύσκολος χρόνος τελειώνει, σκέφτομαι όλες αυτές τις δυσκολίες που περάσαμε αλλά και τις όμορφες στιγμές.

Αυτές τις ημέρες ακούω συχνά «Ας ελπίσουμε ο Νέος Χρόνος να φέρει κάτι καλύτερο».

Και εγώ  εύχομαι το ίδιο για όλο τον κόσμο. Όμως θα ήθελα να σας ευχηθώ κάτι λίγο διαφορετικό.

Και θα σας πω αμέσως τι εννοώ.

Βρισκόμαστε και βιώνουμε δύσκολα γεγονότα. Βρισκόμαστε σε μια  μεγάλη δίνη και ο κόσμος μας αλλάζει γρήγορα: ψυχολογικές και νοητικές πιέσεις, οικονομικές αλλαγές, οργή και θυμός, ατελείωτος βομβαρδισμός πληροφοριών, φόβος, αβεβαιότητα, επείγοντα θέματα, σύγχυση.
Όλες αυτές οι δυνάμεις μπορούν να μας ακινητοποιήσουν, να μας σπρώξουν σε αυτοματισμούς συμπεριφορών που δεν είναι χρήσιμες και να μας ρουφήξουν την ενέργεια.

Αυτό που χρειαζόμαστε για το Νέο Χρόνο είναι συνειδητά να καλλιεργήσουμε τις δυνατότητες του νου και της καρδιάς. Χρειαζόμαστε συνεχή και συνειδητή προσπάθεια για να παραμείνουμε πιστοί στις αξίες μας, να διατηρήσουμε την ακεραιότητά μας, να είμαστε σταθεροί στις δυσκολίες και να διατηρήσουμε τη λογική μας. 

Θυμηθείτε ότι «Είμαστε ό,τι προσέχουμε». 

Από εμάς εξαρτάται πώς θα χρησιμοποιήσουμε το χρόνο μας, πού θα διοχετεύσουμε την ενέργειά μας, ποιες ποιότητες θα καλλιεργήσουμε και τι αποφάσεις θα πάρουμε την κάθε στιγμή.

Το να καλλιεργούμε τις χρήσιμες ποιότητες του νου και της καρδιάς μας είναι ίσως ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυνάμεις του φόβου, της άγνοιας και της οργής για να μπορέσουμε να είμαστε περισσότερο ήρεμοι και χαρούμενοι.

Το να μπορούμε να ευθυγραμμιζόμαστε με τις βαθύτερες ανάγκες μας, τις αξίες μας και με το τι μας δίνει νόημα μπορεί να γεμίσει την καθημερινότητά μας με χαρά και ηρεμία.

Για πολλούς η χρονιά που φεύγει ήταν μια δύσκολη και επώδυνη χρονιά.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει ο Νέος Χρόνος. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα εξωτερικά γεγονότα. Μακάρι ο Νέος Χρόνος να είναι πιο εύκολος και αισιόδοξος. Αυτό όμως είναι μόνον μια ευχή.

Προσωπικά εύχομαι σε όλους  τη Νέα Χρονιά να είστε περισσότερο νοητικά και ψυχικά δυνατοί  ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε φέρει το 2022.

Εύχομαι ο Νέος Χρόνος να είναι η ευκαιρία  να καλλιεργήσετε τις ποιότητες του νου και της καρδιάς που σας δίνουν τη δυνατότητα να επανασυνδεθείτε με ό,τι είναι σημαντικό για εσάς.

Ευχόμαστε Υγεία και Ηρεμία σε όλους για το 2022!

Όλγα