Το πρόβλημα

Μετά από 3 μήνες καραντίνας και άλλους 7 μήνες περιορισμών είμαστε όλοι κουρασμένοι τόσο νοητικά όσο και ψυχολογικά. Το άκουσμα ενός δεύτερου lock down  έρχεται να μετρήσει τα λίγα αποθέματα των αντοχών μας.

Μετά από τόσα μέτρα και κόπο, ίσως να υπάρχει κάπου μέσα μας  μια φωνή που λέει ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε τον ιό. Είναι σαν να μην υπάρχει φως στο τούνελ. Κανένας δεν ξέρει πότε και πώς θα τελειώσει όλο αυτό.

Χρειαζόμαστε κάποια ομαλότητα και επαφή με άλλους ανθρώπους.

Νιώθουμε εξαντλημένοι από το να πρέπει να κάνουμε πράγματα με ορισμένο τρόπο και από το να μην κάνουμε καθόλου άλλα πράγματα. Μέσα σε όλο αυτό το ΖΟΟΜ ήταν καλό στην αρχή αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας μακροπρόθεσμα. To στρες, η απογοήτευση, η θλίψη, ο θυμός είναι λίγα από το συναισθήματα που θα βιώσουμε την επόμενη περίοδο που έρχεται.

Το πρόβλημα που αρχίζει να αναδύεται αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσουμε την παρακίνηση μας να πολεμήσουμε τον ιό και να αρχίζουμε να χάνουμε και την ψυχική μας υγεία. Και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν χρήσιμο.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χάσουμε τα λογικά μας. Είναι η στιγμή που περισσότερο χρειαζόμαστε ο νους μας να μείνει σταθερός και να μην πέσουμε στην αντιδραστικότητα.

Η Λύση: Μαζί κάνουμε Πρακτική

Για το λόγο αυτό η πρακτική Mindfulness είναι σημαντικότερη από ποτέ. Στην πρακτική εκπνέουμε κάθε τι τοξικό και με την εισπνοή αρχίζουμε ξανά. Μένουμε σταθεροί και παραμένουμε ήρεμοι και επικεντρωμένοι ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που μπορεί να υπάρχουν.

Όταν μπορούμε και παραμένουμε ήρεμοι και επικεντρωμένοι, βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Η πρακτική μας βοηθάει να ηρεμήσουμε τα δυσφορικά συναισθήματά μας και τις αχαλίνωτες σκέψεις μας που συχνά προκύπτουν από το άγχος.

Είναι απαραίτητο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να μάθουμε να «χωράμε» μέσα μας όλα τα δύσκολα συναισθήματα, σκέψεις, γεγονότα και την ίδια στιγμή να καλλιεργούμε μια κατάσταση ηρεμίας και αταραξίας για να μπορέσουμε να δράσουμε με το σωστό τρόπο.

Εμείς στο Mindfulness Institute από αυτή την Κυριακή 08/11 και κάθε Κυριακή θα είμαστε μαζί για να κάνουμε μισή ώρα εξάσκηση για να σταθεροποιούμε το νου μας, να μαθαίνουμε περισσότερα για την πρακτική και να βιώνουμε τη δύναμη του να είμαστε ΜΑΖΙ σε αυτή την περίοδο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας.

Μείνετε συντονισμένοι και για άλλες ενέργειες του Mindfulness Institute.