Mindfulness Institute eBook

“Τί θα κάνεις με τη ζωή σου;”

Απλές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Ξεκλείδωσε τις εσωτερικές σου δυνάμεις για ηρεμία και καθαρότητα νου με το νέο βιβλίο/ εγχειρίδιο του Mindfulness Institute!

Δώσε στον εαυτό σου το δώρο της καθημερινής υποστήριξης μέσα από διαλογισμούς, εμπνευστικές ιστορίες, ασκήσεις, και απλές πρακτικές που εύκολα ενσωματώνονται στην καθημερινότητα.

Αγόρασε σήμερα το Mindfulness Institute ψηφιακό βιβλίο!

Aγορασε το βιβλιο τωρα!

Γιατί να αγοράσεις αυτό το βιβλίο;

 

Πώς θα σε βοηθήσει αυτό το βιβλίο;

  • Εξουδετέρωσε το άγχος μέσα από χρήσιμες πρακτικές.
  • Χτίσε ψυχική ανθεκτικότητα στην εργασία και στο σπίτι μαθαίνοντας πώς βοηθάει η πρακτική Mindfulness.
  • “Ξεκόλλησε” από τις μη χρήσιμες συνήθειές σου επαναπρογραμματίζοντας τον εγκέφαλό σου μέσα από διάφορες πρακτικές.
  • Ενσωμάτωσε απλές και γρήγορες πρακτικές στην καθημερινότητά σου που θα ηρεμήσουν το νευρικό σου σύστημα.
  • Διαχειρίσου τα δύσκολα συναισθήματα όπως άγχος, αμφιβολία, ανησυχία, πανικό και άλλα.
  • Δες έναν νέο τρόπο να ζεις τη ζωή σου μέσα από ιστορίες και ποιήματα.

Μάθε και κατάκτησε όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για ηρεμία, εσωτερική δύναμη και καθαρότητα νου!
 

Tι περιέχει το βιβλίο;

  • 8+1 διαλογισμούς.
  • Το «γιατί» και το «πώς» του Μindfulness και της πρακτικής.
  • Ασκήσεις αναστοχασμού σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου.
  • Απαντήσεις σε 20 ερωτήματα φωτιά του Μindfulness.
  • Ιστορίες και ποιήματα για περισσότερο αναστοχασμό.
  • 30 απλές καθημερινές πρακτικές για πολυάσχολους.
  • Μυστικά για να μπορέσεις να ενσωματώσεις την πρακτική στην καθημερινότητά σου.
 

Ανακαίνισε το νου σου μόνο μέσα σε 8 εβδομάδες!

Αγόρασε σήμερα το Mindfulness Institute ψηφιακό βιβλίο!

Aγορασε το βιβλιο τωρα!
Μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον καθηγητή νευροεπιστημών, Ανδρέα Παπανικολάου

Στην καθημερινή μας ζωή διατελούμε ως επί το πλείστον σε κατάσταση ανησυχίας άγχους, φόβου, οργής, δηλαδή σε θυμικώς αρνητική κατάσταση για τρεις, κυρίως, λόγους. Πρώτον, διότι η πλειονότητα των εξωτερικών ερεθισμάτων μάς αναγκάζει να δράσουμε, για να διαχειριστούμε κινδύνους και κακοτοπιές είτε αποφεύγοντάς τες είτε αντιμετωπίζοντάς τες κατά μέτωπο, πράγμα που συνεπάγεται ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα την συγκινησιακή φόρτιση. Δεύτερον, διότι η αντιδράσεις μας είναι είτε αυτόματες είτε αυτοματοποιημένες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε επίγνωση, δεν αντιλαμβανόμαστε, δηλαδή, συνειδητά, τη φύση των ερεθισμάτων, επομένως αντιδρούμε σε όλα με τον ίδιο τρόπο είτε αυτό είναι αναγκαίο είτε όχι. Τρίτον, διότι, εφόσον αντιδρούμε πριν προλάβουμε να διαπιστώσουμε την φύση των αιτίων της φόρτισής μας, αντί συγκεκριμένων και σωστών για την κάθε περίσταση αντιδράσεων, παράγουμε συγκινησιακή φόρτιση και βιώνουμε άγχος.

Οι περισσότερες όμως περιβαλλοντικές περιστάσεις που προκαλούν φόρτιση, όπως θάνατοι ή αρρώστιες αγαπημένων προσώπων και παντός είδους ατυχήματα και αντιξοότητες, είναι πέραν των δυνατοτήτων μας να τα αποφύγουμε ή να τα αντιμετωπίσουμε επαρκώς, οπότε αγχωνόμαστε αυτομάτως χωρίς λόγο. Επομένως η αναγνώριση της φύσεως των περιστάσεων και καταστολή της αυτόματης συγκινησιακής φόρτισης είναι αναγκαία για την αποφυγή του άγχους. Επιτυγχάνεται δε με πρακτικές, γνωστές προ αιώνων στους περισσότερους πολιτισμούς της Ανατολής και της Δύσης, οι οποίες συνίστανται σε δύο βασικές διαδικασίες. Η μία είναι ο αναστοχασμός. Δηλαδή η συνειδητοποίηση της φύσεως των ερεθισμάτων με σκοπό την ταξινόμησή τους σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε και σε αυτά που είναι μάταιο να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε. Η άλλη είναι η καταστολή της αυτόματης φόρτισης και η διατήρηση της ψυχοσωματικής ηρεμίας η οποία επιτυγχάνεται μέσω των διαφόρων μεθόδων διαλογισμού.

Ο όρος Mindfulness που σημαίνει “συνειδητοποίηση” αναφέρεται, και στις δύο διαδικασίες. Κάθε μέθοδος είναι συνήθως συνυφασμένη με κάποια θεωρία. Κάποιες θεωρίες αναφέρονται σε μη τεκμηριωμένες μορφές “ ενέργειας” και άλλες σε τεκμηριωμένους νευρωνικούς μηχανισμούς.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο MINDFULNESS: τι (θα) κάνεις με τη ζωή σου; περιγράφει μεν το θεωρητικό υπόβαθρο του αναστοχασμού και του διαλογισμού με απλό, μάλιστα, και κατανοητό τρόπο, αλλά, κυρίως, επικεντρώνεται, με επίσης περισσή διαύγεια, στις αντίστοιχες πρακτικές και μεθόδους προσφέροντας έτσι “απλές λύσεις για καθημερινά προβλήματα”

Ανδρέας Κ. Παπανικολάου
Ομότιμος καθηγητής Κλινικών Νευροεπιστημών
Ιατρική Σχολή Παν/μίου του Τεννεσί, ΗΠΑ

Ο χρόνος είναι περιορισμένος, μην τον σπαταλάς για να ζήσεις τη ζωή ενός άλλου. Μην παγιδεύεσαι από το δόγμα- το οποίο ζει με τα αποτελέσματα της σκέψης των άλλων.

– Steve Jobs

Γραφτείτε στο newsletter μας
""
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

© 2020. All Rights Reserved. | Privacy Policy