Εταιρείες

Στα συναρπαστικά και αλληλεπιδραστικά εργαστήρια και ομιλίες της Όλγας, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για τη συνειδητή διαβίωση (Μindful Living), τη μείωση του στρες, τη συναισθηματική νοημοσύνη και τον τρόπο καλλιέργειας περισσότερης ανθεκτικότητας, εστίασης και εκπλήρωσης στόχων.

Οι παρουσιάσεις μπορούν να είναι μία έως και δύο ώρες, ενώ τα εργαστήρια μισή ημέρα, ολόκληρη ημέρα ή δύο ημέρες. Τα εργαστήρια και οι ομιλίες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σας.

ΟΜΙΛΙΕΣ
Βιωματικα Workshops
Προγραμματα Εμβαθυνσης
Ομιλίες

Οι ομιλίες είναι εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο του Mindfulness, τον κόσμο του μυαλού μας στις οποίες, οι συμμετέχοντες:

  • Μαθαίνουν τι είναι Μindfulness και ποιά τα οφέλη.
  • Ανακαλύπτουν βιωματικά, τι σημαίνει «είμαι παρών».
  • Διδάσκονται απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους για μείωση στρες και περισσότερη επικέντρωση.
Η δύναμη της «Παύσης»
Διάρκεια Ομιλίας: 45-60 λεπτά

Ανακαλύψτε απλές πρακτικές για να τις ενσωματώσετε καθημερινά στην εργασία σας για περισσότερη εστίαση και διαχείριση του στρες.

Πώς είναι το παρόν μου βγαίνοντας από τον αυτόματο πιλότο;

Η Ταχύτητα, η Τεχνολογία και ο Σύγχρονος Τρόπος Ζωής μας έχει οδηγήσει να χρησιμοποιούμε περισσότερο την Αναλυτική και Στρατηγική Σκέψη. Έτσι χάνουμε την ευκαιρία του Αναστοχασμού για το πού είμαστε, ποιοι είμαστε και πώς είμαστε. Αυτό μας οδηγεί σε αντιδράσεις αυτόματου πιλότου.

Βιώστε ηρεμία και αποτελεσματικότητα μέσα στη μέρα!

Σε αυτή την ομιλία της, η Όλγα θα μας καθοδηγήσει για το πώς μπορούμε να χαμηλώσουμε τις ταχύτητες μας και να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση, ερχόμενοι σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό μας και την αναπνοή μας.

Μεταβείτε από την ταχύτητα του «Κάνω» στην ταχύτητα του «Υπάρχω».

Η Παύση μας δίνει την επιλογή και τη δύναμη της πιο συνειδητής δράσης στη στιγμή.

Όταν γνωρίζουμε τι γίνεται μέσα μας και τι γίνεται στο περιβάλλον, δεν αντιδρούμε λόγω συνήθειας, αλλά δρούμε στην κάθε περίσταση με τον πιο χρήσιμο και ωφέλιμο τρόπο.

Έτσι, γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί με τον εαυτό μας και με τους συναδέλφους μας.

Μάθετε με την Όλγα πώς να αποκτήσετε τη Δύναμη της Παύσης και να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο του εαυτού σας και των περιστάσεων

“The pauses; That is where the art resides.” – Arthur Rubinstein.
Thinking with our Senses & Sensing with our Mind
Διάρκεια Ομιλίας: 45-60 λεπτά

Βγείτε από το μυαλό σας και συνδεθείτε με το σώμα σας.

Ανακαλύψτε τεχνικές για περισσότερη ηρεμία, σύνδεση με την παρούσα στιγμή και καθαρότητα νου.

Σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο είναι πολύ εύκολο να χάσουμε επαφή με το σώμα μας. Ζούμε σε τόσο γρήγορους ρυθμούς, με τόσους περισπασμούς, ένταση, στρες και πολλές ώρες εργασίας που στο τέλος χάνουμε την ισορροπία μας.

Ζούμε μέσα στις σκέψεις και τις αφηγήσεις του νου μας, ξεχνώντας ότι το σώμα μας είναι αυτό που μας συνδέει με την παρούσα στιγμή.

Σε αυτή την ομιλία της η Όλγα θα μας καθοδηγήσει για το πώς να μειώνουμε ταχύτητες και περισπασμούς και να βιώνουμε καλύτερη σύνδεση με το Σώμα μας.

Δεν έχουμε μάθει να ακούμε το σώμα μας και δεν είμαστε οικείοι μαζί του. Το σώμα μας όμως, είναι το βαρόμετρο μας για τα επίπεδα του στρες που βιώνουμε.

Όταν έχουμε επίγνωση των αισθήσεων του σώματός μας μπορούμε να ρυθμίσουμε το στρες, να χαλαρώσουμε την πίεση και να νιώσουμε πιο ήρεμοι.

Το σώμα μας δεν είναι απλώς ένα όχημα για να ταξιδέψει ο εγκέφαλός μας. Η σχέση είναι απόλυτα αμοιβαία: σώμα και νους συνυπάρχουν.

«Το σώμα είναι η καλύτερη εικόνα του νου». – Ludwig Wittgenstein
Βιωματικά Workshops

Τα βιωματικά σεμινάρια είναι διαδραστικά και οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν στον κόσμο του Mindfulness. Μαθαίνουν να έχουν μια καλύτερη σχέση με το νου και το σώμα τους, να είναι περισσότερο επικεντρωμένοι, συνδεδεμένοι με αυτό που συμβαίνει την κάθε στιγμή,  να είναι περισσότερο επικεντρωμένοι, με καθαρό νου και με λιγότερο στρες.

Τα βιωματικά workshop διαρκούν από 3 ώρες έως και 2 ημέρες.

Stress & Mindfulness: Surfing the Waves
Διάρκεια: 4 ώρες

Πώς θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν μπορούσατε να αποκτήσετε διαύγεια και ηρεμία σε καταστάσεις υψηλού stress; Θα ήσασταν περισσότερο αποτελεσματικοί.

Πώς θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν κατανοούσατε τις συναισθηματικές σας αντιδράσεις και πώς να τις διαχειριστείτε; Θα είχατε περισσότερη ψυχική ανθεκτικότητα και θα διαχειριζόσασταν περισσότερο αποτελεσματικά τις εργασιακές σας σχέσεις.

Έρευνες δείχνουν ότι το stress είναι υπεύθυνο για περισσότερες από τις μισές απουσίες των εργασίμων ημερών (50-60%).

Μεταμορφώσετε την εργασιακή σας εμπειρία με το Mindfulness.

Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες:

– Κατανοούν πώς λειτουργεί το stress και πώς επηρεάζει τον οργανισμό μας.

– Μαθαίνουν πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας μέσα από τις νευροεπιστήμες.

– Κατανοούν τη σχέση μας με το μυαλό μας που πολλές φορές μας βάζει εμπόδια.

– Μαθαίνουν για τη συνειδητή προσοχή που από αυτή εξαρτάται η ποιότητα της ζωής μας.

– Κατανοούν με ποιον τρόπο το Mindfulness βοηθάει να «δρούμε» και όχι να «αντιδρούμε» αυτόματα στα στρεσογόνα γεγονότα.

– Βιώνουν την πρακτική Mindfulness μέσα από διαφορετικές ασκήσεις νου και σώματος.

– Εφοδιάζονται με τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους για γρήγορη επαναφορά του νου και του σώματος σε μια κατάσταση ηρεμίας, διαύγειας και επικέντρωσης.

Μαθαίνοντας πρακτικές τεχνικές Mindfulness, μπορείτε καθημερινά να έχετε περισσότερη ενέργεια, να νιώθετε περισσότερο ήρεμοι και ισορροπημένοι, έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε εργαζομένους, στελέχη εταιρειών και όλους όσους θέλουν να μάθουν τι είναι Mindfulness, να έρθουν σε επαφή με τα οφέλη του Mindfulness και να τα ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα


Live the actual moment. Only this actual moment is life -Thich Nhat Hanh
Unplug and Reconnect
Διάρκεια: 2 ημέρες (16 ώρες)

Βιώστε 2 ημέρες ηρεμίας και αποσυνδεθείτε από το γρήγορο τρόπο ζωής.

Είναι η ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας, εμβαθύνοντας στο Mindfulness, καλλιεργώντας την προσοχή και την επίγνωση.

O εργασιακός χώρος είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, το φόρτο της εργασίας, τις σχέσεις, τις προσδοκίες και τους στόχους-τόσο της εταιρείας όσο και τους δικούς μας- καθορίζουν όχι μόνο την υγεία μας αλλά και την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις μας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με την πρακτική Mindfulness, ώστε να κατανοήσουν τα οφέλη και να πάρουν χρήσιμα και απλά εργαλεία για να αντιμετωπίζουν το καθημερινό stress και να βελτιώσουν την υγεία και την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

Mέσα από το πρόγραμμα θα:

– Κατανοήσετε τι είναι mindfulness, τα οφέλη του και τις νευροεπιστημονικές έρευνες.

– Μάθετε πώς να καλλιεργείτε τη συνειδητή προσοχή σας για περισσότερη ηρεμία.

– Βιώσετε διαφορετικές πρακτικές όπως διδάσκονται στο καταξιωμένο πρόγραμμα Μ.Β.S.R (Mindfulness Based Stress Reduction).

– Βιώσετε τη σύνδεση μεταξύ νου, σώματος και συναισθημάτων.

– Μάθετε πώς να αλλάζετε τη σχέση σας με τα δυσφορικά συναισθήματα και τις τοξικές σκέψεις.

Έχετε τη μοναδική ευκαιρία να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό μας μακριά από την ένταση της καθημερινότητας και να βιώσετε ηρεμία μέσα από τη δύναμη της σιωπής.

Μάθετε να αναγνωρίζετε με ποιον τρόπο οι σκέψεις και τα συναισθήματά επηρεάζουν την επικοινωνία και τις σχέσεις με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε εργαζομένους, στελέχη εταιριών και όλους όσους θέλουν να μάθουν τι είναι Mindfulness, να εμβαθύνουν στο Mindfulness και να βιώσουν δύο ημέρες ηρεμίας και φροντίδας εαυτού.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

Προγράμματα Εμβάθυνσης

Αυτό που παρατηρούμε μέσα από την πρακτική Mindfulness είναι ότι είναι πολλά περισσότερα από μια απλή πρακτική. Είναι ένας τρόπος ζωής. Είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση των μεγάλων προκλήσεων της ζωής μας. Είναι μια προσέγγιση μεταμόρφωσης του εαυτού.

Mindful Leadership

Στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον η υπερσύνδεση και ο γρήγορος ρυθμός ζωής μας αναγκάζουν να αποσυνδεόμαστε όλο και περισσότερο από τον εαυτό μας. Αυτό δημιουργεί stress και επαγγελματική εξουθένωση (burnout).

Η εκπαίδευση στο Μindfulness γίνεται όλο και πιο συχνή στον εργασιακό χώρο επειδή υπάρχουν μελέτες στον τομέα των νευροεπιστημών που σχετίζονται με τη βελτίωση της υγείας, της απόδοσης, της προσοχής, της συναισθηματικής νοημοσύνης και της λήψης αποφάσεων.

Βοηθάει τους ηγέτες να παραμένουν δραστήριοι σε ένα σύνθετο, δυναμικό και γρήγορα μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον στον 21ο αιώνα, και να βελτιώνουν τις ικανότητες της ψυχικής ανθεκτικότητας, της συνεργασίας παραμένοντας ευέλικτοι.

Mindful Leadership σημαίνει «εκπαίδευση μυαλού» για βελτίωση της προσοχής και της επικέντρωσης για περισσότερη διαύγεια και αποτελεσματικότητα.

Γιατί διαφέρει

  • Στηρίζεται σε μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες.
  • Είναι διαδραστικό με βιωματικές ασκήσεις, εβδομαδιαία ημερολόγια και ομαδικές συζητήσεις πάνω σε πραγματικά θέματα της καθημερινότητας.
  • Ο σχεδιασμός του διευκολύνει την αλλαγή και δίνει χρόνο στην αφομοίωση των πρακτικών.
Οφέλη

– Περισσότερη «παρουσία» για επίγνωση, αποτελεσματικότητα και επικοινωνία.

– Μείωση του στρες και αύξηση ευεξίας.

– Bελτίωση συναισθηματικής νοημοσύνης.

– Ευρεία αντίληψη για επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων.

– Περισσότερη ψυχική ανθεκτικότητα στις αλλαγές και τις δύσκολες καταστάσεις.

– Περισσότερη συμπόνια και ενσυναίσθηση για πιο υποστηρικτικά περιβάλλοντα και καλή συνεργασία.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα διαρκεί 5 εβδομάδες, 3 ώρες την εβδομάδα, όμως μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και την κουλτούρα της δικής σας εταιρίας. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δίνει χώρο και χρόνο στη μάθηση και διευκολύνει την αλλαγή. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις εξής περιοχές:

  • Κατανόηση της σχέσης μεταξύ των νευροεπιστημών, της Ηγεσίας και του Mindfulness.
  • Διαφορετικές πρακτικές Mindfulness για ανάπτυξη επίγνωσης, προσοχής, σωματικής και νοητικής ισορροπίας. Η καθημερινή πρακτική και οι ασκήσεις είναι το κλειδί και η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος.
  • Leadership reflections για εμβάθυνση και εφαρμογή των πρακτικών στην καθημερινότητα.
  • Εβδομαδιαία ημερολόγια (journals) για ενσωμάτωση των πρακτικών στην καθημερινότητα.
Σε ποιους απευθύνεται:

Στελέχη, Διευθυντές & όσους έχουν ηγετική θέση:

Περισσότερη καθαρότητα νου, διατήρηση μεγάλης εικόνας και μεγαλύτερη αυτοεπίγνωση και αντίληψη για καλύτερη επικοινωνία και αποτελεσματικότητα

Προσωπικό εταιρίας:

Οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να διαχειρίζονται το στρες, να είναι περισσότερο επικεντρωμένοι, να διαχειρίζονται τους περισπασμούς και τις καθημερινές προκλήσεις.

Ενδεικτική agenda
Μέγιστος αριθμών συμμετεχόντων: 30 άτομα
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Επικοινωνηστε Μαζι μας


Μας εμπιστεύονται:

Ο χρόνος είναι περιορισμένος, μην τον σπαταλάς για να ζήσεις τη ζωή ενός άλλου. Μην παγιδεύεσαι από το δόγμα- το οποίο ζει με τα αποτελέσματα της σκέψης των άλλων

– Steve Jobs

Γραφτείτε στο newsletter μας
""
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

© 2020. All Rights Reserved. | Privacy Policy